Syys18

Syys18

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

HILLOTORTTU

Tässä helppo ja nopea leivonnainen sunnuntai kahville.

Hillotorttu

3 dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
100g margariinia
2tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään. Erota murumaisesta taikinasta 1/3. Lisää loppuun 2/3:aan  kananmuna ja sekoita. Levitä taikina voideltuun vuokaan. 
Laita pohjan päälle marjoja tai hilloa. Ripottele päälle erottamasi muruseos. 

Paistetaan 175 asteessa, vajaa ½ tuntia. 




Tortun maku vaihtelee käytettävien marjojen mukaan. Testattu on mansikka, mustikka, puolukka, puna- ja mustaherukat niin tuoreina kuin pakasteinakin. Viime kesän marjasato on jo käytetty pakasteesta, joten tänään käytin leivonnaisessa kaupan hyllyltä mukaan tarttunutta sekahilloa.
Lämmin leivonnainen saa lisämakua vaniljajäätelöstä tai kermavaahdosta. Vaniljakastikekin käy, mutta torttu itsessään on aika makea ja minun makuuni yhdistelmä oli vähän liian imelä. Eikä tarvitse välttämättä mitään lisukkeita muuta kuin hyvän kahvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti