Joulu18

Joulu18

torstai 16. huhtikuuta 2015

TÄSTÄ SE LÄHTEE!!!

Viikko sitten kylvin tomaatin, chilin ja paprikan siemenet. Ohjeiden mukaan kylvöt olisi pitänyt tehdä jo maaliskuun puolella, mutta nyt vain aika lipsahti. Toisaalta joskus olen niin tehnyt ja tuloksena on ollut "honkkeleita" taimia valon ollessa riittämätöntä etenkin kasvun alkuvaiheessa. Ovat kyllä kummasti vahvistuneet kasvihuoneeseen siirron myötä. Täällä Oulun korkeudella kevään ja alkukesän säät ovat yleensä sen verran viileitä, että taimien kasvihuoneeseen siirto on ajankohtaista vasta toukokuun lopussa. Viime vuonna peittelin taimia yöksi harsoilla lähes juhannukseen asti.

Yrtit kuuluvat ehdottomasti hyötypuutarhaan. Basilika on suosikkini ja niinpä sitä on useampaa sorttia esikasvatuksessa; tavallista basilikaa, kanelibasilikaa, sitruuna- ja thaibasilikaa. Kaikissa erilainen näkö ja maku. Kunhan siemenet itävät ( toivottavasti..) ja taimet näyttävät muotonsa niin laitan eri lajeista kuvia ja tarkempia kuvauksia. Näiden lisäksi sitruunamelissa, timjami ja oregano ovat jokakesäisiä juttuja, kaikki monivuotisia yrttejä. Etenkin sitruunamelissa ja oregano talvehtivat hyvin suojaisessa paikassa. Riippuu tietenkin, millainen talvi on.

Tältä näyttää taimikasvattamoni. Vielä tila riittää hyvin, mutta kunhan nämä ehtivät koulimisvaiheeseen niin kaikki vapaat, valoisat, laskutilat on valjastettu...


2 kommenttia:

  1. Hyvän vauhdin olet sinäkin saanut kylvöissä!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! On se vain joka kevät yhtä mahtavaa seurata, kuinka nuo pienet taimet työntyvät mullasta pikku hiljaa esille. Tässä meillä riittää taas hupia!

    VastaaPoista