Tammi2019

Tammi2019

perjantai 15. tammikuuta 2016

KUKKIA JA HAAVEILUA

Kauppareissuilla mukaan tarttuvat tulppaanikimput ovat ensimmäinen merkki ajatusten siirtymisestä tulevaan kevääseen. Alkuvuodesta mieli tekee valkoisia tulppaaneja. Päivien pidentyessä ja valon lisääntyessa vaaleanpunaiset ja liilat tulppaanit viehättävät pastillisine väreineen kuin merkkinä tulevasta keväästä. Pääsiäisen aikaan ovat vuorossa keltaiset tulppaanit.

 Joulun amarylliksistä on vielä maljakossa pari kukintoa.
Viikolla posti toi Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelon. Säästelin tarkoituksella luettelon selaamista tähän vapaapäivään. Siinä kun menee yleensä aikaa..


Vaikka mitä kasvatettavaa taas olisi!
Luetteloa selatessa tuntuu, että haluaisi kokeilla yhtä ja toista aiempien jo hyviksi todettujen lajien lisäksi. Yleensä käy niin, että lista tilattavista siemenistä kasvaa ja kasvaa, kunnes on pakko ottaa järki käteen ja tehdä karsintaa. Varsinkin esikasvatusta vaativien taimien suhteen tulevat realiteetit vastaan. Valoisaa ikkunatilaa kun on rajallinen määrä ja etenkin koleana keväänä koti alkaa joiltakin osin muistuttaa viidakkoa ennen kuin taimet pystyy siirtämään kasvihuoneeseen. Mutta haaveillahan aina voi, vai mitä? Etenkin näin pakkaspäivänä.

Tästä alkaa puutarhapörriäisten vuosi! Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti