Loka18

Loka18

torstai 7. tammikuuta 2016

PAKKASPÄIVÄNÄ

Varhain aamulla mittari näytti - 30 astetta ja myhäilin tyytyväisenä saadessani jäädä viettämään lomapäivää kotiin. Oikein sopiva päivä lämmitellä uunia ja  myyrystellä koirien kanssa sisällä.
Sen verran pakollisilla ulkolenkeillä on Vilin ja Bennon kanssa käyty, että punaiset posket ja jäätyneet silmäripset ehdin saada jo pienellä metsälenkillä :)






Pakkaspäivänä maistuu mausteinen keitto. Kokeilin lehdessä ollutta mausteisen tomaatti- bataattikeiton ohjetta. Hyvää vielä seuraavanakin päivänä. Oikeastaan mausteiden maku tulee vielä paremmin esille lämmitettynä kuin aivan tuoreeltaan.



Vähän raejuustoa ja leipää kyytipojaksi niin taas jaksaa!

MAUSTEINEN TOMAATTIBATAATTIKEITTO

400    g  bataattia  ( yksi keskikokoinen bataatti)
1            punasipuli
1 rkl      öljyä
1 prk     säilyketomaatteja
8 dl       kasvis- tai kanalientä
½-1       kanelitankoa
1 tl        jauhettua inkivääriä
             suolaa
             ripaus mustapippuria
             loraus ruoanlaittokermaa

Kuori ja paloittele bataatti ja silppua sipuli. Kuumenna aineksia hetki öljyssä, lisää tomaatit, liemi ja mausteet. 
Anna keiton hautua ½ tuntia. 
Poista kanelitanko. Soseuta sileäksi. Lisää tarvittaessa lientä. 
Kuumenna keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti