Tammi2019

Tammi2019

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

VANHAN UUSI ELÄMÄ

Olen jemmannut muutaman käytöstä poistetun neuleen odottamaan tuunausta. Loppuviikon pakkaspäivinä neuleet saivat kuin saivatkin viimein uuden elämän tyynynpäällisinä.


Villapaidoista on käytetty etu- ja takakappaleet.


Kuvioneuleinen mieheni villapaita oli kovassa käytössä vuosia, kunnes vahingossa pesin sen liian kuumassa lämpötilassa... Sattuuhan sitä :)  100 % villapaita kutistui, vähän huopuikin, päätyi minun vaatekaappiini ja nyt tyynyä koristamaan. Suorat saumat ompelukoneella ja se on siinä.


Oranssi villaneule palveli myös vuosia. Neuleessa on osin mohairia. Hihoista tuli säärystimet, lämmittävät hyvin. Etu- ja takakappaleiden resoriosiin ompelin puiset napit hieman ilmettä antamaan.


Tämä tyyny on saksittu vanhasta neuletakistani. Hihat pois. Suoran mallista neuletta ei paljoa tarvinnut leikata etu- ja takakappaleiden yläosista. Vetoketjun jätin paikoilleen niin tyyny on helppo laittaa päällisen sisälle.


Kun kerran pääsin vauhtiin niin seuraava tyyny on väsätty omasta kitsahtaneesta neuleestani. Keskellä pätkä vanhaa kaulaliinaa.


Syksyllä blogissani vilahti Malibu- lenkkilangasta tekeillä ollut tyynynpäällinen. Isoilla puikoillakin kudottuna neuloksesta tuli aika paksu. Päädyin siihen, että vain tyynyn päälyosa on neuletta ja alaosaksi ompelin mustaa tekonahkaa. Näin alaosa on riittävän jämäkkä pitämään pörrötyynyn kuosissaan.Vanhan hyödyntäminen on mukavaa puuhaa. Hyvälaatuiset, syystä tai toisesta käytöstä poistetut, neuleet kannattaa laittaa talteen. Samoin kaikki farkkukankaiset vaatteet sekä mokka- ja nahkavaatteet. Ompeluhuoneen hyllyssä on niitäkin odottamassa, sillä eihän koskaan tiedä milloin inspis iskee!
 

2 kommenttia:

  1. Juuri näin! Mä olen hyvä tuossa talteen laittamisessa. Löytyy kuule vaikka ja mitä, eihän sitä koskaan tiedä milloin on tarvetta just sille minkä on joskus ottanut talteen. Tuo toteutus- ja hyödyntämispuoli sitten tökkiikin. Hamsterin varastot senkun kasvaa vaan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tulee oikeaa aika ja tarve niin kyllä ne hamsterin varastot vähenee. Hyvää, käyttökelpoista, käsitöissä hyödynnettävää tavaraa ei ole koskaan liikaa tai ainakaan kovin paljon liikaa...

      Poista