Tammi2019

Tammi2019

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

YSTÄVIÄ JA VILLASUKKIA

Tapasin tänään kaksi vanhaa ystävääni. Toisen kanssa taaplattiin yhdessä kouluun ekaluokasta lähtien, toisen kanssa ystävyys alkoi yläasteella. Yhdessä jaettiin teini-iän ja aikuistumisen ilot ja surut.  Perheiden perustaminen, vaihtelevat elämäntilanteet ja fyysinen välimatka harvensivat vuosiksi yhteydenpitoa, kunnes viime keväänä tavattiin pitkästä aikaa oikein kunnolla. Samalla myös päätimme, että jatkossa pidetään yhteyttä tasaisin väliajoin.

Kahvittelun lomassa vaihdoimme tänään kuulumiset ja totesimme, että tänä talvena olemme kaikki kolme kutoneet urakalla villasukkia. Lapsuudenystävänikin, joka ei ole aiemmin kutomisesta innostunut, oli tarttunut puikkoihin. Mahtavaa! Toinen ystävistäni oli puolestaan kutonut meille molemmille villasukat. Nämä ystävänpäivälahjat saimme jo etukäteen. Vaikka itse kudonkin niin voi kuinka ihana on saada lahjaksi toisen kutomat sukat!  Etenkin, kun tietää kutojan liittäneen mukaan lämpimiä ajatuksia:)

Ystävänpäivälahjasukat
Parasta aikaa minulla on meneillään "piirakkasukat", kuten ohje on nimetty Novitan- sukkalehdessä. Miesten sukkien jälkeen on oikein virkistävää kutoa naisellista pitsisukkaa. Yhdet ovat jo valmiina.Viikonlopun aikana inventoin myös kangaspalojani. Jemmassa olevat keväisemmät kankaat alkavat  kummasti viehättää silmää ja suunnitelmat kangastilkuille ovat muotoutumassa. Samalla tutkailin vaatekaappiani ja kaikki tummimmat ( = mustat) vaatekappaleet siirtyivät  yläkaappiin. Talven keskellä kevättä rinnassa? Ei yhtään hassumpi tunne:)

2 kommenttia:

  1. Kyllä itsetehdyt villasukat on ihan parasta! Meilläkin mies, minä ja nuorimmainen kuljetaan aina kotona villasukissa. Ei niinkään sen takia, että olisi kylmät lattiat vaan sukkien mukavuuden takia. Vielä kun jaksaisi opetella itse kutomaan:) No oikeasti aloitin jo tuossa joulukuussa ja sain jopa kantapään tehtyä, mutta sitten innostus loppui, joten voipi olla että kestää valmistua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantapään neulominen onkin sukassa se opettelua vaativin vaihe, mutta vähitellen sen kyllä oppii:) ja ainahan voi kutoa sukat, joihin ei tarvitse värkätä kantapäätä. Eivät vain istu niin hyvin jalassa kuin perinteiset.

      Poista