Tammi2019

Tammi2019

perjantai 19. helmikuuta 2016

RENTOILUA

Tänään, vapaapäivänä, rentoilua sanan varsinaisessa merkityksessä:)
Pitkästä aikaa pyörähdin kirjastossa ja lähdin sieltä kainalossani vino pino kirjoja.


Osa meistä herää kukoistukseen keväällä. Kesäihmiset nauttivat auringon lämmöstä, kun taas syysihminen hihkuu ilosta värikylläisessä syysluonnossa ja täyteläisten tuoksujen keskellä.
Talviunelmia kirjan sivuilla näyttäytyy talven kauneus. Kirjassa on kuvattu luontoa ja koteja merenranta kaupunki Hangossa.
"Kirja on ylistys oleskeluun ja rauhoittumiseen luodulle talvelle, perinteille, vanhoille esineille ja taloille sekä hyvää tekevälle hitaudelle; pian ei enää tahdokaan lähteä talvea pakoon."

Pohjolan ruokavalio kirjassa olevien reseptien ruoka-aineet ovat tuttua lähiruokaa. Marjoja, kalaa, kasviksia, viljatuotteita, sieniä. Konstailemattomia, herkullisia ja terveellisiä aterioita arkeen ja juhlaan eri vuodenaikojen tuotteita hyödyntäen.

Ruoka-aiheella jatketaan kirjassa Karjalainen keittiö. 

 
Kirjaa selatessa muistui mieleen miltä maistui lapsena äidin tekemä lanttukukko.  Ruistaikinakuoressa, leivinuunin jälkilämmössä,  hitaasti makeiksi maistuvat lanttulohkot... Että oli hyvää lämpimänä voin kanssa... Tai avorotinapiirakka, jota äiti ei kylläkään tuolla nimellä kutsunut. Pullapohjaan tehty piirakka, jonka täytteenä on keitetty riisi, rusinat ja omena. Näitä kahta aion kokeilla jossain vaiheessa. Niin ja ruispuolukkapuuro, jota joskus olen tehnytkin. Ruisjauhoista ja puolukoista hiljalleen liedellä tai uunissa jälkilämmössä haudutettu puuro.

Näissä tunnelmissa iltapäivä nojatuoliin käpertyneenä kului mukavasti...

Nyt ympärillä leijuu hienoinen savun tuoksu, sillä illan hämärtyessä nautittiin laavulla nokipannukahvit.


Rentoillaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti