Elo18

Elo18

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

SUNNUNTAIN HERKUTTELUA

Joulunaikaan kokeilin lehdessä ollutta jäätelökakun ohjetta. Ohje todettiin porukalla säilyttämisen arvoiseksi. Kätevä tarjottava. Voi valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen.
Tämän päivän jäätelökakun tein eilen. 


Koristeet päälle; marjoja, hedelmiä, tömäys tomusokeria.
Pakasteesta marjat voi laittaa jäisinä, sulavat vähitellen.
Ja ei kun nauttimaan!



JÄÄTELÖKAKKU

Pohja
150     g   keksejä, esim, Digestive- keksejä tai pipareita
75       g   margariinia
2         l    jäätelö esim. vanilja ja suklaa
3-4    dl    pakastemarjoja ( mustaherukoita, vadelmia, mansikoita jne.)
½      dl    sokeria

Koristeeksi
                hedelmiä ja marjoja

Jauha keksit muruiksi, sekoita joukkoon sulatettu margariini. 
Painele muruseos irtopohjavuoan ( halk. 20cm) pohjalle. 
Painele sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Mausta sokerilla. 

Anna jäätelöiden sulaa hetki huoneen lämmössä. 
Vatkaa molemmat jäätelöt pehmeiksi sähkövatkaimella omissa kulhoissaan. 
Painele jäätelöt lusikalla kerroksittain vuokaan. 
Kaada pinnalle marjakastike ja pakasta kakku. 

Ota kakku pakasteesta n. tunti ennen tarjoilua. Irrota vuoasta, siirrä tarjoiluvadille. 
Koristele hedelmillä ja marjoilla.  

Lisäksi kahvipöytään hieman keväisiä, pastillisia, sävyjä:)




2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Pitäisikin kokeilla enemmän erilaisia syötäviä eikä aina niitä samoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo minunkin vuosien varrella kerätty " tätä pitää kokeilla" reseptipino on vähitellen pienentynyt. Osa kerran kokeiltuja, osa jemmattu tarkasti vastaisuuden varalle. Kokeilu kannattaa:)

      Poista