Tammi2019

Tammi2019

perjantai 5. helmikuuta 2016

VIRKISTYSTÄ KASVEILLE

Muistan syksyllä lukeneeni lehdestä artikkelin, joka sisälsi käytännön vinkkejä huonekasvien talvihuoltoon. Siinä kehoitettiin suihkuttamaan kasveja merileväuutteella. Hyvä ohje unohtui, kunnes kauppareissulla silmiini osui tämä;


Vedellä olen kasvien lehtiä suihkutellut ja mullan vaihdon yhteydessä raahannut viheriäiset suihkuun, mutta aiemmin en ole kyseistä tuotetta käyttänyt. Merileväuute vaikuttaa niin luonnonmukaiselta aineelta, että sitähän täytyy nyt kokeilla. Ohjeessa kerrotaan näin;

Merileväuutteen käyttö tehostaa ja tasapainottaa kasvien ravinteidenottoa ja lisää niiden elinvoimaa etenkin pimeänä vuodenaikana. Uute sisältää hivenravinteita, mutta ei korvaa normaalia lannoitusta. 

Uute laimennetaan vedellä, ohjeet pakkauksessa. Uutetta voi lisätä kasteluveteen tai suihkuttaa viherkasvien lehtiä viikoittain.


Suihkuttelu olisi varmaan ollut paikallaan koko talven ajan. Ehkäpä siitä on vieläkin hyötyä valon lisääntyessä ja kasvien valmistautuessa uuteen kasvukauteen.

Ensimmäiset tämän vuoden siemenet on myös kylvetty! Voi kuinka hyvältä tuntui taas upottaa sormensa multaan....Hyvin pienimuotoisia kylvökset toistaiseksi ovat. Vihanneskrassia, jotta saa saksia vihreää leivän päälle ja pikku basilikaa. Jälkimmäinen täysin kokeiluluonteinen juttu.

Vihanneskrassi
Basilikan siemeniä

Sain siemenet puutarhaystävältäni. Ajattelin nyt kokeilla, saisiko tästä satoa jo kevään aikana. Pussin kyljessä kyllä sanotaan, että tarvitsee talvella sisällä lisävaloa ja sitä minulla ei ole. Kesällä satoa saa noin 2 kk:n kuluttua kylvöstä, muina vuodenaikoina sisällä hitaammin eli aikaisintaan toukokuussa.

Ja kun vauhtiin pääsin niin vielä valkosipulinkynnet multaan. Aikanaan esiin puskevat vihreät versot ovat ytyä tavaraa vaikka salaatin sekaan.Mitäs vielä? Tämän viikonvaihteen kukka ei olekaan tulppaani vaan tulilatva. Nämä vaaleanpunaiset, kerrotut, tulilatvat ovat niin söpöjä. Kuin minimini- kokoisia ruusun kukkia:)Mukavaa viikonvaihdetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti