Tammi2019

Tammi2019

perjantai 4. maaliskuuta 2016

KELTAISTA KEITTIÖÖN

Minulla on vanhanaikainen tapa laittaa keittiön kaappeihin hyllypaperit. Kovin moni ei enään taida sitä tehdä. Ainakin mikäli kysyntä ja tarjonta vastaavat toisiaan. Kaupoissa on nimittäin tosi suppea valikoima hyllypapereita ja osa aika tylsän näköisiä.

Pari viikkoa sitten ruokasostoksilla marketissa ollessani  taloustavarapuolen yhdeltä alimmalta hyllyltä pilkotti pirtsakan näköisiä rullia, mitkä nappasin mukaani. Aurinkoa keittiöön!Voisi tietysti ajatella, että kuka siellä keittiön kaapissa asuu? Kuten joulun aikaan Marttojen erinomainen ohje on jättää kaapin siivoukset joulun alla tekemättä, koska ei sitä joulua kaapeissa vietetä. Tuota ohjetta olen jo monta monituista vuotta noudattanut ja senpä vuoksi meidän keittiön kaappien siivous on yleensä valon lisääntyessä talven jälkeen.

Ehkä luovun sitten tästä tavasta, jos joskus keittiössäni on uudet, hohtavat, keittiökalusteet. Siihen asti juksaan itseäni peittämällä vuosien saatossa tulleet elämän jäljet silmää ilahduttavilla väreillä.Kun koti on sisustettu aika neutraalein, maanläheisin, sävyin niin pieni piristys on paikallaan. Vaikka vain suljettujen kaapin ovien takana.. Ja onhan se kiva käydä vaikka keksipurkilla, kun on vähän aurinkoista väritystä:)
Samalla tuli tehtyä inventaario jäljellä olevien viime kesän kuivattujen yrttien suhteen. Vielä löytyy reilusti chiliä, oreganoa ja jonkin verran sitruunamelissaa, basilikaa ja rosmariinia.


Kaupassa eväspusseina kaupatut paperipussit ovat muuten tosi käteviä kuivattujen yrttien säilyttämisessä. Kun yrttien lehtiä ei murskaa kuivumisen jälkeen vaan vasta käytettäessä niin aromit pysyvät hyvin tallella.

Kaappien siivous ja paperointi jatkuu kaappi kaapilta,  pikku hiljaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä tänään. Nyt aion nauttia kupposen kahvia!

Mukavaa alkavaa viikonloppua ja rentouttavaa lomaa kaikille talvilomaa aloittaville! Oma lomani alkaa viikon kuluttua...

Toivotaan lomailijoille aurinkoisia kevät- talven päiviä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti