Joulu18

Joulu18

perjantai 29. huhtikuuta 2016

PALAPELIÄ ISOÄIDIN NELIÖILLÄ


Idea neuleeseen lähti lankakoppaa myllätessä. Löytyi puhtaan valkoista ja luonnonvalkoista puuvilla lankaa. Toinen purkulankaa pieleen menneestä neuleesta vuosia sitten, toinen aleostos. Hyvälaatuisia lankoja kannattaa aina hamstrata alemyynneistä, sillä niille löytyy yleensä käyttöä ennemmin tai myöhemmin.... tai joskus paljon myöhemmin...

Langat ja koukku oli, mutta mistä malli? Virpi Siiran Oma koppa - kirjassa on 6-pack - pusero, virkattu neule suurista isoäidinneliöistä. Ei tullut minun neuleestani aivan ohjeen mukainen, sillä puseroa kootessa ajatus lähti lentoon ja lopputulos on ihan oman näköiseni.

Alaosa on koottu kolmesta 27x27cm neliöstä, miehusta kahdesta, samoin takakappaleen yläosa. Molempiin hihoihin meni yhdet neliöt. Kaikkiaan siis 9 neliötä.

Helmaan virkkasin vielä vajaa 20cm pylväitä saadakseni lisää pituutta puseroon.

Neule on hyvin suoralinjainen, joten hihan suut virkkasin hieman trumpettimaisiksi. Antavat vähän pehmeyttä kokonaisuuteen.

Omiin tekeleisiin suhtautuu aina kriittisesti, mutta tähän lopputulokseen olen ihan kohtuu tyytyväinen. Eiköhän tästä tule luottoneule, kestää kulutusta ja on ajaton.

1 kommentti:

  1. Näyttää kyllä hyvältä! Pitäisiköhän itsekin alkaa tuhota tuota lanka-arkkua..?

    VastaaPoista