Tammi2019

Tammi2019

perjantai 8. huhtikuuta 2016

TÄSTÄ SE TAAS LÄHTEE!

Voi mitä pikku söpöliinejä postipaketissa eilen sainkaan!!! Kodin kukilta tilaamani taimet tulivat ja eilinen ilta menikin niitä ihmetellessä ja ruukuttaessa.Olen kuullut kyseisen firman toimittamista taimista pelkkää hyvää, joten rohkenin kokeilemaan. Pikkuruiset taimet on pakattu siististi lajeittain omiin, muovisiin, koteloihinsa. Paketti saapui postiin toissapäivänä. Eilen ruukuttamani taimet olivat vielä kosteita. Mahdollisimman pian saapumisilmoituksesta on paketti syytä postista noutaa tai joutuu elvytystoimiin. Todella hyviä, tanakoita, pikku taimia kaikki.


Ympäri huushollia on siroteltu riippapelargoniaa, miljoonakelloja, hopeavitjaa, amppelivaulaa, muutama syysleimun alku, tummanpunalehtistä koristebataattia ja tavallista bataattia.Paketin mukana oli tarkat taimien istutus- ja hoito-ohjeet. Taimet neuvotaan istuttamaan n.8cm ruukkuihin taimi-, kylvö- tai kaktusmultaan. Liian ravinnepitoista ja tiivistä multaa esim. musta multa, ohjataan välttämään.

Lannoitus aloitetaan miedolla kastelulannoitteella vasta, kun taimi on kunnolla juurtunut ja päässyt kasvun vauhtiin eli n. 2-4 viikkoa istutuksesta. Ilman lämmetessä kesäiseksi taimet karaistaan ja istutetaan isompiin ruukkuihin tai maahan kukka-, kesäkukka- tai puutarhamultaan.  Todennäköisesti siirrän taimet vielä ennen lopullista istutusta kasvihuoneeseen. Sen aika on vasta toukokuun lopulla. Siihen asti seurataan kasvun ihmeitä sisätiloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti