Joulu18

Joulu18

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016


UUTEEN KEVÄÄSEEN VÄHITELLEN HERÄÄVÄ PUUTARHA

Lapsenomaisella riemulla kiertelin aamupäivällä pihalla. Vaikka lunta on takapihalla paikoin vielä lähes ½ metriä ja aamulla oli pakkasta -7 astetta niin varhaisia kevään tulon merkkejä on nyt havaittu!


Takuuvarma talvehtija maahumala on ilmestynyt esiin kukkapenkissä ja...


...suuressa ruukussa pihamännyn alla. Isojen perennojen alla hyvä maanpeittokasvi, mutta heikommilta ja pieniltä kasveilta valtaa tehokkaasti kasvualaa levitessään. Perennapenkistä pois kitketyt alut kannattaa hyödyntää kesäkukkaistutuksissa niin ruukuissa kuin amppeleissakin ja siirtää syksyllä kukkapenkkiin talvehtimaan.


Seuraava uuteen kevääseen tähyävä maanpeittoperenna löytyi suuresta männynaluspenkistä. Ainavihanta patjarikko. Alkukesästä kukkii vaaleanpunaisin, hennoin, kukkasin.


No, jotta totuus ei ihan unohtuisi niin kasvimaalla näyttää tältä;


Eli nuo kohoumat peittävät alleen kasvatuslaatikot, muutama talventörröttäjä pilkahtaa esiin monivuotisten yrttien laatikosta. Olisiko rakuunan oksia?


 Punaisia kanukan oksia metsänreunassa. Ei ole kelvannut pupujusseille ;)Osaa isojen perennojen oksista en syksyllä katko vaan annan niiden jäädä törröttämään lumen keskelle. Tässä jaloritarinkannus.

Matka jatkuu kohti kasvihuonetta... Syksyllä värkkäsin kasvihuoneen takana olevalle istutuspöydälle männynoksista, sammaleista ym. metsänantimista asetelman. Väriä antoivat kanervat ruukuissa. Vaihdoin kanervat viime viikolla narsisseihin.

Kuvat on otettu varhain aamupäivällä ja narsissit nuupottavat vielä öisen pikkupakkasen jälkeen, mutta virkustuvat auringon alkaessa lämmittää.


Huhti- toukokuun vaihteessa narsissien tilalle vaihtuvat vielä orvokit ennen kuin taimet valtaavat istutuspöydän toukokuun loppupuolella.Kasvihuoneessa on vielä talven somisteet jäljellä..


   
..mutta terrakotta rivistö odottaa valmiina uusia taimia...


.. ja tarhurin päässä pöhisee kiihtyvään tahtiin liuta suunnitelmia tulevaan kesään:)


Aurinkoisia kevätpäiviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti