Tammi2019

Tammi2019

torstai 12. toukokuuta 2016

KUKKASIA ODOTELLESSA...

Nyt on se vaihe, ettei millään jaksaisi odottaa kevään ensimmäisten kukkien ilmestymistä perennapenkkeihin. Tiedänhän minä, ettei tuskailu auta yhtään... Mutta kun sitä vain on niin kärsimätön!!!

No, eilinen sade vauhditti kuitenkin kesän tuloa. Pihalla sentään vihertää...... ja toisaalla pilvetön, sininen, taivas. Saa nähdä, tuleeko ensi yöstä kylmä. Nollassa oli asteet tänäkin aamuna klo 6.00.


Kaverin kanssa illan suussa...


Ulkona ei kukat kuki, mutta sisällä viirivehka on taas innostunut kukkimaan.Viirivehka on lähes 10 vuotta  ja pari ensimmäistä vuotta se kitui ja kitui. Lehdet olivat pieniä, eikä jaksanut tehdä kukan kukkaa. Yhtenä keväänä tympäännyin, siirsin sen kesäksi syyspakkasten tuloon asti kylmään ulkoverantaan ja kas kummaa; siitäkös se innostui! Sen jälkeen on pukannut uusia lehtiä ja kukkinut useammankin kerran vuodessa, mm. keskitalvella. No, samalla kun sen aikoinaan siirsin verannalle koko kesäksi niin uhkailin kyllä sitä lopullisella lähdöllä ellei piristy... Taisi uhkauksesta säikähtää. Eli kukille juttelussa, hyvässä tai pahassa, voi olla taikaa....Kannattaa siis kokeilla... Vai olisko kylmäkäsittely tehonnut?  Kuulostaa paljon tylsemmältä vaihtoehdolta kuin juttelun voima, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti