Joulu18

Joulu18

tiistai 24. toukokuuta 2016

PAKKO MENNÄ!

... kesäkukkaostoksille! Ihmeen pitkään olenkin tänä vuonna sinnitellyt ja kiertänyt puutarhat ja kauppojen puutarhaosastot. Sinne kun eksyy niin tyhjin käsin on lähes mahdoton tehtävä päästä kotiin:) Varsinkin näin alkukesästä, kun valikoimat ovat runsaimmillaan.

Puutarhaostoksille lähtiessä on jonkinlainen mielikuva, millaisia kesäkukkia pihalla tänä vuonna voisi olla. Mutta kun näkee kaikki ihanuudet... Suunnitelmat unohtuu ja fiilis saa viedä! Oikeastaan ihana niin... Muutenkin tuolla pihalla touhutessa palkitsevinta on kun saa yllättäin jonkin uuden idean ja sitten vain seuraa sitä, mitä mieleen tulee. Kuten kävi eilen tuolla metsän laidassa penkkejä putsaillessa... Mutta se on sitten toinen juttu se!

Tänään kuitenkin varovainen aloitus kesäkukkien suhteen;
sinistä lobeliaa, pari valkoista pikkupetuniaa, muraattia ja lisäksi 2 tuijaa.
Lobeliat saavat vielä toistaiseksi odottaa ruukuissa kasvihuoneessa siirtoa lopullisille paikoilleen. 
Meidän etupiha on pohjoiseen, joten kovasti aurinkoa rakastavat kesäkukat eivät siellä oikein pääse loistoonsa. Niinpä etuoven molemmin puolin istutin ruukkuihin tuijat, jotka syksyllä voi siirtää  penkkiin sekä muratit, jotka ovat aina niin kauniita. Valkoiset petuniat hieman antamaan vaaleutta vihreän keskelle.


Mäntyjen käpyjä peittämään paljaat kohdat ruukussa.

Jos petuniat eivät jaksa kukkia koko kesää niin ne on helppo vaihtaa kesän edetessä vaikka värikkäisiin krasseihin.

Ostinhan minä vielä yhden lankaköynnöksen sisälle. Alkujaan Uudesta- Seelannista oleva kasvi, jota käytetään viherkasvina sekä sisällä että ulkona kesäistutuksissa, ei talvehdi Suomessa.Nyt  pidellään sadetta sisällä. Huomenna jatketaan kasvihuoneessa touhuillen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti