Tammi2019

Tammi2019

perjantai 27. toukokuuta 2016

PÖRRÄYSTÄ PIHALLA

Täällä on pörrätty tänään tuntitolkulla pihalla kerrassaan upeassa säässä! Istuteltu kesäkukkia ja laitettu kasvihuoneen viljelylaatikot valmiiksi taimille.

Eilen kävin Säynäjäahon puutarhalla, Oulun Herukassa, hakemassa kesäkukkia. Odottivat yön kasvihuoneessa istutusta. Aamulla oli vain + 4 astetta lämmintä. Kieltämättä ehdin jo miettiä, että olikohan oikein viisasta ostaa näin varhain kesäkukat. Sääennusteen mukaan tulevat yöt näyttävät olevan kuitenkin reilusti plussan puolella. Kiikutellaan ruukkuja ja amppeleita sitten lämpimään, jos hallaa tulee.


Pelargonia, lobeliaa, patiopetuniaa ja etualalla kaksi lehtikaalin taimea. Viime vuonna yritin itse kasvattaa lehtikaalia, huonolla menestyksellä, joten tänä vuonna ostin valmiit taimet.


Pelargonian lisäksi muraattia ja hopeavitjaa. Kovin vaatimattomia nuo hopeavitjan taimet vielä ovat
( Kodin kukilta tilatut) , mutta jospa ne siitä vielä kesän mittaan innostuvat.


Kasvihuoneen nurkalla kukkapyramidi . Alimmaisena muraatti, keskellä valkoinen ja ylinnä sininen lobelia.
Laiskana kesäkukkien lannoittajana kokeilen nyt ensimmäistä kertaa lannoitekäpyjä.
Istutusastian multaan upotetaan 1 käpy/taimi tai 1 käpy / 2 litraa multaa. Näin annosteltuna ravinteiden pitäisi riittää koko kesäksi.
Jos näin helpolla konstilla kukkaloistoa riittää koko kesäksi niin jatkossakin näitä minulle, kiitos!Kasvihuoneen laatikot saivat uuden mullan lisäksi oikein kunnon lannoitteet!
Käynti hevostallilla, lannoitteen alkulähteellä... Kotiin tuomisena säkki " sitä itseään" eli hevosen paskaa. Laatikoiden pohjalle lanta ja mullat päälle. Katsotaan mitä tomaatit, kurkut ja chilit tykkäävät, kunhan taimet pääsevät laatikoihin...


Tästä jatketaan huomenna... Nyt saunaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti