Elo18

Elo18

lauantai 18. kesäkuuta 2016

YKSINKERTAISIA MAKUJA

Uusien leivontaohjeiden kokeilu on kivaa. Ilman kokeilua ei voi löytää uusia makuja.

Kokeilujen jälkeen palaan kuitenkin yhä uudelleen konstailemattomiin ja helposti muunneltaviin,  perusohjeisiin. Ohjeisiin, joiden raaka-aineet löytyvät yleensä aina kaapeista ilman erikoisia krumeluureja. Tässä yksi niistä. Alkukesästä piirakan maustavat raparperit, kesän kuluessa marjat ja syksyllä omenat. Ihan parasta!



RAPARPERIPIIRAKKA, ohjeesta tulee n. 38x28cm pellillinen

7 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
4 tl kardemummaa
½ tl suolaa
2     kanamunaa
4 dl maitoa
150 g juoksevaa margariinia 

Päälle; raparperin paloja, marjoja tai omenaa

Yhdistä kuivat aineet; jauho, sokeri, mausteet ja suola. Sekoita.
Vatkaa kanamunat. Yhdistä maito, margariini ja vatkatut munat. 
Sekoita jauhoseos ja nestemäiset aineet keskenään.
Levitä taikina pellille, päälle raparperit.

Paista 200 asteessa n. ½ tuntia. 

 
 Kesäistä makua:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti