Joulu18

Joulu18

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

KESÄISIÄ MAKUJA

Vajaa viikko on saatu nautiskella oman maan mansikoista. Viime kesänä hävitettiin vanha, jo aika räjähtäneessä kunnossa ollut, mansikkamaa. Satoakaan ei enään oikein tullut.
Nykyiset Polka- mansikantaimet sain toissa vuonna työkaveriltani. Ensimmäisen vuoden taimet viettivät valeistutuksessa, kunnes viime kesänä pääsivät lopulliselle kasvupaikalleen lavakauluksiin muun kasvimaan jatkeeksi, aurinkoiseen paikkaan.

Kuva alkukesältä; 


Kesän tullessa taimet ovat tuuhentuneet moninkertaisiksi. Kukkia ja raakileita alkoi kehittyä
lupaavaan tahtiin. 


Nyt sitten päästään nauttimaan makeista marjoista:) Litroittain oma mansikkamaa ei toki satoa vielä tuota. Pakastettaviksi näitä ei riitä, mutta päivittäin nautittaviksi. Tuoreina ja vitamiinirikkaina. 

Muutaman kerran kesässä täytyy saada myös kirsikoita, kaupasta tai torilta. Litra ei kauan kestä.Ja sitten vielä mustikat... Marjat yhteen mustikkapiirakkaan hain kotimetsästä viime viikolla. Suunnitelmissa oli tänään käydä kunnolla mustikassa, mutta pitkin päivää ropsahtaneet sadekuurot sotkivat suunnitelmat. Marjanpoiminta vaihtui Matkantekijä- kirjaan, Diana Gabaldonin Outlander- kirjasarjan 3. osaan. Kertaalleen kirjat olen lukenut viimeisen 10 vuoden aikana, mutta TV:ssä pyörivän sarjan myötä aloitin kirjasarjan uudestaan. Nämä kirjat ovat sellaisia, että alkuun päästyään ei millään malttaisi lopettaa. Eikä Clairen ja Jamien seurassa pääse pitkästymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti