Syys18

Syys18

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

MUSTIKKAA...JA VÄHÄN MANSIKKAA

Nyt suut makeiksi! Tässä tulee mustikkatiramisun ohje;


MUSTIKKATIRAMISU

Pohja; 
4         kanamunaa
1½ dl  sokeria 
1    dl  vehnäjauhoja 
3/4 dl  perunajauhoja
1    tl   leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sokeri- kanamunavaahtoon.
Kaada taikina uunipellille. Paista 225 asteessa n. 7 min. 
Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte; 
2½  dl vispautuvaa vaniliinikastiketta tai kermaa
200  g  sitruunalla tai appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
1/4  dl  sokeria
½      l  mustikoita
Vatkaa vaniliinikastike tai kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja yhdistä vaahtoon. Lisää sokeri.

Kostutukseen; 
1     dl  rasvatonta maitoa
2     tl   vaniliinisokeria

Kokoaminen; 
Puolita torttulevy. Kostuta toinen levyistä ja levitä sille puolet tuotejuustoseoksesta. Ripottele mustikat päälle. 
Laita toinen puolikas torttulevy päälle, kostuta. Levitä loput tuorejuustoseoksesta levylle. 
Koristele mustikoilla ja halutessasi muilla marjoilla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti