Joulu18

Joulu18

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

PIENI KEITTIÖPUUTARHA

Keittiössämme on nyt pienen pieni keittiöpuutarha.


Tästä olen jo pari vuotta haaveillut. Ystäväni olivat olleet kuulolla ja toivat Herbien syntymäpäivälahjaksi elokuussa. Herbie sisäpuutarhaan mahtuu enimmillään kuusi kasvia. Kastelujärjestelmä ja vesiviljelyyn kehitetyt ravinteet varmistavat sadon.


Herbie on tarkoitettu kaupasta ostettaville ruukkuyrteille tai kasvien taimille. Erikokoisia ruukkuja mahtuu kuusi– maksimikoko on 11 cm. Laite sopii myös kasvien kasvattamiseen siemenistä.Basilikan ostin kaupasta. Salaatit ovat kasvimaalta pikku ruukkuihin siirrettyjä.


Säiliöön lisätään vettä tarvittaessa, n. 3-7 päivän välein. Säiliössä oleva pienen pieni pumppu kierrättää altaassa olevaa vettä eli kasvit ovat koko ajan vesiviljelyssä. Ainakin naisen logiikalla olen näin toimintaperiaatteen ymmärtänyt:)

Allas puhdistetaan, vesi vaihdetaan ja pikku pussillinen ravinnetta lisätään n. kerran kuukaudessa.
Laite saa olla ohjekirjan mukaan aina päällä. Sähkölaite on kuitenkin aina sähkölaite, enkä ole kotoa poissa ollessa laitetta päälle jättänyt.

Herbie on ollut nyt vajaan viikon keittiössä. Basilika on kuin juuri ostettu ja leivän päälle siitä on lehtiä napsittu. Salaatteja nyt jännityksellä seuraan, jaksavatko kasvaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti