Touko18

Touko18

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

HIEMAN ERILAINEN ISÄNPÄIVÄKAKKU

Iltapäivällä tytöt perheineen saapuivat juhlimaan isää ja pappaa. Koko porukka yhdessä koolla, ihan parasta! Ihmetyttää, kuinka isänpäivän tarkoituksenmukaisuutta joskus kysenalaistetaan. Kyllä päivä on tärkeä, siinä missä äitienkin päivä keväisin.

Tavallisen kermakakun rinnalle kokeilin tänä vuonna jo kauan testausta odottaneella ohjeella suklaamoussemansikkakakkua.


 SUKLAAMOUSSE MANSIKKAKAKKU, n.12 palaa

Pohja; 
2         kanamunaa
1½ dl  sokeria 
75 g    margariinia
2 dl     vehnäjauhoja
½dl     tummaa kaakaota
1½ tl   leivinjauhetta
1 tl      vaniliinisokeria
1 dl     maitoa

Täyte; 
3 dl    pakastemansikoita
1 dl    appelsiinimarmeladia

Pinnalle; 
100g tummaa suklaata
2 dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Koristeeksi; tuoreita marjoja, hedelmiä tai karamellirakeita

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. 
Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita sulatettu rasva muna-sokerivaahtoon hieman jäähtyneenä. 
Yhdistä kuivat aineet; vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Lisää maito taikinaan vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Sekoita varaovasti. 
Paista kakkua n. ½ tuntia 175 asteessa, uunin alatasolla. Anna pohjan jäähtyä. 

Vamista täyte. Sekoita hieman kohmeiset mansikat ja appelsiinimarmeladi. 
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohja esim. maidolla. 
Levitä mansikka- marmeladiseos pohjalevylle ja nosta kansi päälle. Anna kakun kostua jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli. 

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa ja mikrossa. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon joukkoon ja levitä seos kakun päälle ja reunoille. 

Anna hyytyä jääkaapissa väh. ½ tuntia ennen tarjoilua. 

Koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai karamellirakeilla. 

(Tämän päiväisessä kakussa viinirypäleiden alla mantelirouhetta.) 


1 kommentti:

  1. Ehdottomasti juhlimisen arvoinen päivä, isät ovat sen ansainneet! Herkullisen näköinen kakku ♥

    VastaaPoista