Loka18

Loka18

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

EKAT PIPARIT

Eilen leivottiin yökylässä olleiden lastenlasten kanssa ekat piparit tälle joululle. Harvinaisen myöhään. Yleensä näihin aikoihin jo suunnittelen toisen piparitaikinan leipomista, kun marraskuun puolella leivotut on pistelty poskeen. Eipä silti, uutta taikinaa voi jo suunnitella sillä eilisistä  pipareista ei ole kuin muruset jäljellä:)

Muutamia piparitaikinan ohjeita testattuani palasin pari vuotta sitten tuttuun ja turvalliseen Ruotsalaisten piparkakkujen - ohjeeseen. Pienellä ripaukselle pomeranssinkuorta ja muskottipähkinää, joista kumpikaan ei alkuperäiseen ohjeeseen kuulu.


 RUOTSALAISET PIPARKAKUT

200     g     sokeria 
200     g     margariinia
½       kg    vehnäjauhoja
2        tl      neilikkaa
1        tl      inkivääriä
200    g      siirappia
2                kanamunaa
2       tl       soodaa
2       tl       kanelia
1       tl       maustepippuria
                  ripaus pomeranssinkuorta
                  ripaus muskottipähkinää 

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. 
Lisää voi ja sooda seokseen. Jäähdytä. 
Vatkaa munat seokseen ja lopuksi vehnäjauhot. 
Tee taikina edellisenä iltana yön yli seisomaan. 

Paista 200 asteessa n. 10 min. 



Possuja, tähtiä, sydämiä ja enkeleitä.


Tosin tuon päällimmäisenä olevan enkeli-piparin voi nähdä erilaisinkin silmin. Ainakin pikkupojan maailmassa... Viime jouluna 5- vuotias Eetu- poika totesi iloisena enkeli-piparit nähdessään, että ne ovat lepakoita! Niin... tänä joulunakin meidän kahvipöydässä on siis lepakoita:)

2 kommenttia:

  1. Ihania lepakoita teidän kahvipöydässä tarjolla :) Meillä valmistaudutaan kovaa kyytiä huomisiin esikoisen valmistujaisjuhliin. Pipareiden leipominen jää myöhempään ajankohtaan, nyt tehdään kakkuja; suolaisia ja makeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno päivä teillä huomenna tulossa. Yksi iso etappi saavutettu. Iloista juhlahumua ja paljon onnea valmistuneelle!!!

      Poista