Tammi2019

Tammi2019

perjantai 2. joulukuuta 2016

JOULUKUKKA

Tässä se jälleen on, amaryllikseni. Sama lajike kuin vuosi sitten, valkoinen Alfresco.
Viime vuoden kokeilusta rohkaistuneena vesiviljelyssä. Vertailun vuoksi viime jouluna  kaksi amarylliksen sipulia kasvoi rinnakkain, toinen vedessä ja toinen perinteisesti mullassa.
Molemmat kukkivat kauniisti ja olivat yhtä kestäviä. 


Vesikasvatuksen helppous on siinä, ettei tarvitse miettiä eteenkään kasvatuksen alussa kastelun määrää. Ensiarvoisen tärkeää on, että vain juuret ovat vedessä. Itse sipuli ei kestä vedessä
" lilluttelua"  vaan mätänee. Näin ollen kasvatusastian / maljakon tulee olla reilusti varrestaan kapeneva, jotta sipuli ikään kuin lepää maljakon suulla. Ihan tätä varten on olemassa omia kasvatusmaljoja, mutta minulla sattuu olemaan vanhasta työpaikasta läksiäislahjana saatu maljakko. Aivan omiaan tähänkin tarkoitukseen.


Vesi tulee vaihtaa aluksi muutaman päivän välein. Kasvun päästessä vauhtiin veden vaihto väli pitenee.


Tässä muutama kuva vuoden 2015 Alfrescosta;
Toivottavasti kukkii tänäkin vuonna samaan tapaan....

2 kommenttia:

  1. Kaunista ja helppoa! Pitäisi kyllä kokeilla. Mun amaryllis vietti kesän kasvihuoneessa ja nyt sitten yllättäen olikin puskenut kukkavarren tuolla yläkerrassa ollessaan. Se ei malta joulua odottaa :)

    VastaaPoista
  2. Kukinnasta on ihana nauttia jo joulualusaikaankin:)Tähän maljakkokasvatukseen suhtauduin vuosi sitten aika epäilevästi, mutta toimii!

    VastaaPoista