Tammi2019

Tammi2019

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

PÄIVÄ PITENEE -  IHAN OIKEESTI!

Eiliseltä kauppareissulta mukaan poimittua...


Syksyn ja joulun täyteläisten värien jälkeen hennot värit näyttävät silmiini niin kauniilta; vaaleanpunainen... vaaleansininen... Tätä kestää hetken aikaa. Reilun kuukauden kuluttua silmäni vaatiivat jo ripauksia keltaista, ehkä oranssiakin. Kevään lähestyessä taas raikkaita värejä, kuten koivun lehden vihreää.

Kesällä pihan kukat ja pensaat huolehtivat väritykityksestä, jolloin sisällä mennään hyvin vaaleissa sävyissä. Syksyä kohti väripaletti muuttuu taas tummemmaksi ja täyteläiseksi.
Väreillä on uskomaton vaikutus mielialaan, ainakin minun. Pienikin ripaus riittää; kukkakimppu, kynttilä, tyynynpäällinen...


Kun eilen iltapäivällä kannoin mattoja siivouksen lopuksi sisälle niin havahduin huomaamaan päivän jo pidentyneen. Täytyi ihan tarkistaa, että kuinka paljon pidempi päivä nyt on kuin jouluna vai valehtelevatko silmät? Ja niin se vain on, että ei ollut harhaa... Tapanin päivänä aurinko laski 14.05, tänään 14.35. Pitenee se, ihan oikeesti!!!

Valoa päivääsi :) 

2 kommenttia:

  1. On se jännä, miten lisääntynyt valon määrä vaikuttaa omaan mielialaan. Tuntuu, että kevät on ihan nurkan takana :)

    VastaaPoista
  2. Näin on! Vaikka niin kovasti tykkäänkin syksyn ja keskitalven härämän hyssystä niin on se vain kiva, kun kuukauden kuluttua töistä tullessakaan iltasella ei ole enään säkkipimeää.

    VastaaPoista