Tammi2019

Tammi2019

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

VIHREÄÄ PÖYTÄÄN!

Syksystä lähtien on Herbie-sisäpuutarha ollut ahkerassa käytössä ( edellinen Herbie postaus lokakuussa 2016).  Verraton kapistus, ei voi muuta sanoa! Salaatti pysyy tuoreena ja puskee uusia lehtiä kerättyjen tilalle. Basilika saa riittävästi valoa ja kasvattaa samoin kuin salaatitkin uutta satoa.

Laitteen huoltohommiin ei paljoa aikaa tuhraannu. Altaan puhdistus ja veden vaihto 2-3 viikon välein, samalla pieni ravinnepussi veteen ja veden lisäys pari kertaa viikossa. Siinä se!
Työpäivinä ja öisin laite ei ole päällä, mutta hyvin näyttää valo kasveille riittäneen. Altaassa on tilaa 6 salaatti -/ yrttiruukulle.Salaatin lisäksi nyt kasvaa timjamia ja basilikaa...
Loppuviikon olen selannut ahkerasti tämän vuotista Hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa.
Vuoden 2017 vihannes on muuten salaatit, mikä kattaa kaikki tuoreena syötävät lehtivihannekset.
Kyseiseen ryhmään kuuluu paljon muutakin kuin pelkät salaatit.
Endiivi, jääpäivikki, kirjorevonhäntä, kvinoa, mangoldi, mitsuba, pinaatti, ruotoselleri....
Luetteloa selatessa totean, että käsitykseni lehtivihanneksista on ollut tähän asti aikamoisen suppea.
 

Mitäs on suunnitelmissa?

Chilin esikasvatusta ajettelin kokeilla Herbiessä. Jospa taimet pääsisivät siinä hyvään alkuun niin, että satoakin ehtisi ennen syksyä saamaan. Tomaatin taimien kasvatuksen jätän tänä vuonna puutarhojen huoleksi, hankin muutaman taimen valmiina. Kurkku ja kesäkurpitsa ovat antaneet yleensä hyvän sadon omista taimistakin, joten niitä kasvamaan. Yrttejä taas PALJON.

Erilaisia lajikkeita kehäkukkaa... Krasseja, mitkä eivät vaadi pitkää esikasvatusta....
Tottakai tuttujen ja turvallisten lisäksi täytyy uusia ihanuuksia löytääkseen kokeilla myös jotain uutta... En vain tiedä vielä mitä se on tänä vuonna, joten jatkan kuvaston selailua:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti