Joulu18

Joulu18

maanantai 6. maaliskuuta 2017

VITAMIINEJA

Käykö teille niin että kaupan hedelmätiskeiltä valikoituu mukaan tuttuja ja turvallisia valintoja;
appelsiineja, mandariineja, omppuja, banaaneja, viinirypäleitä?  Olen kyllä usein ihmetellyt ja kädessäni pyöritellyt oudompiakin hedelmiä, mutta kauppaan ovat jääneet tähän asti. Kunnes.....

Satokausi- seinäkalenterin ohjaamana olen kokeillut alkutalven aikana  ei niin tuttuja- hedelmiä.
Jokaisen kuukauden kohdalla on "kokeile ainakin näitä" -osio.

SWEETIE on hedelmä, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Niin sitä vain marketin hedelmätiskeiltä löytyy ja kovasti olen tykästynyt.


Vähän greippiä pienempi, maultaan makeampi, mukana ripaus kirpeyttä, sitruunainen tuoksu.
AVOKADON makuun olen vähitellen totutellut. Aluksi hedelmä ei maistunut yhtään millekään, ei siis tosiaan miltään... Sopii kuitenkin hyvin salaattiin ja vaikka raejuuston kanssa leivän päälle.
Taisi olla noin viidennen avokado pussin jälkeen, kun hedelmä alkoi maistua ihan sellaisenaan lusikoituna ja nyt siihen on suorastaan tullut himo!


Avokadossa on runsaasti pehmeää rasvaa, mikä tekee siitä erittäin energiapitoisen. Yksi keskikokoinen avokado sisältää saman verran kaloreita kuin 100g kermajäätelöä!
No, kyllä välillä on kiva valita se kermajäätelö....

Maaliskuun " Kokeile ainakin näitä "- listalla ovat passionhedelmä, mandariini, papaija ja mango. Mandariini on kaikille tuttu. Passion ja papaija odottavat vielä kaupassa, mutta MANGOA maistelin tänään. Maistuuhan se tuore hedelmä erilaiselta kuin säilyke- tai Pilttipurkissa. 


Ehkä olisi saanut vielä hieman kypsyä lisää. Maku mieto, makea, hedelmäliha pehmeä.
Keskellä tosi iso siemenkivi. Saiskohan siitä kasvatettua itselleen mangon?Käsityörintamallakaan ei toki hiljaiseloa ole vietetty vaan puikot ovat kilisseet tasaiseen tahtiin. Keskeneräisiä töitä parikin, kunhan valmistuvat niin niistä lisää. Siementen kylvöä jo suunnitteilla; chili- siemenpussi otettu esille ja taimimultaa kiikutettu kaupasta:)

1 kommentti:

  1. Miksi sitä kangistuukin kaavoihin eikä tule kokeiltua uusia juttuja?? Mielenkiintoinen tuo sweetie, en ole kuullutkaan. Mango alkoi heti kiinnostamaan kun mainitsit tuosta siemenestä :)

    VastaaPoista