Tammi2019

Tammi2019

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

KEVÄTMÖLLÖTYS

Jälleen kerran totean, että tämä varhaiskevät ei ole sitten ollenkaan mun juttu!
Päivien pidentyminen pitkän talven jälkeen, auringon lämmittävät säteet ja se hento kevään tuloa enteilevä tuoksu tuntuvat mahtavilta. MUTTA... aurinko näyttää myös säälimättä huushollin perusteellista putsausta huutavat kohdat, esim. ikkunat. Entä sitten talvivaatteet? Tummia ja tunkkaisia. Tässä vaiheessa aina päätän lujasti, että mm. seuraava talvitakkini on jotain ihan muuta kuin mustaa. Väri, joka kaikessa käytännöllisyydessään on tosi synkkä ja loppujen lopuksi värinä sopii harvalle. Saa vain näyttämään entistä kalpeammalle talven jälkeen....Hmmm... Perussyy "kevätmöllötykseen" ( kuten tätä olotilaa kutsun)  on kuitenkin se, että talven jälkeen omat energiavarastot ovat yllättävän vähissä. Virtaa ei tunnu sitten millään riittävän muuta kuin töissä käyntiin ja jokapäiväisiin kotihommiin. Onneksi työmatkat taittuu kuitenkin raittiissa ulkoilmassa.Kyselinkin eilen rakkaalta ystävältäni, että oliskohan tässä vaiheessa mahdollista vetäytyä kuukauden kevätunille? Niin kuin karhut talviunille...
Toukokuun alkupuolella voisi sitten kömpiä ylös. Siinä vaiheessa, kun puut ovat hiirenkorvilla ja käki kukkuu aamuisin takametsässä. Kevätunien aikana sellainen siivouskeiju olisi käynyt pesemässä ikkunat ja tehnyt suursiivoksen. Siirtänyt tummat talvivaatteet säilöön ja täyttänyt vaatekaapit toinen toistaan ihanammilla kesävaatteilla. Itse voisi hypätä suoraan kasvihuoneeseen laittamaan sitä kesäkuntoon. Olisko aika kiva?
Ei muuten ollut ystäväni kuullut tuollaisesta kevätkeijupalvelusta... Aikoi kyllä heti tilata meille molemmille sellaiset kestotilauksena, jos palveluun törmää:)No, lumen sulamista ja hiirenkorvia odotellessa yritän ammentaa iloa väreistä ja pienen pienistä taimenaluista. Kyllä se tästä!


2 kommenttia:

  1. Aika tutulta kuulostaa. Kevät tuntuu leikittelevän koko ajan, ensin lupaa tulla ja sitten ei tulekaan. Mulla toisaalta tuntuu energiaa olevan kuin pienessä kylässä, mutta päivässä ei tunnit riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä:) Se tuo työ vähän haittaa näitä harrastuksia! Kyllä se tästä. Ja jos törmäätte tuollaiseen palveluun niin meille saa kyllä kans tulla laittamaan paikat kuntoon!

    VastaaPoista
  2. Olenkin hymy huulillani katsellut Satupuutarhan pöhinää:) Minä täällä vielä vähän "möllöttelen" niin toukokuussa ollaan jo iskussa!

    VastaaPoista