Kesä18

Kesä18

maanantai 8. toukokuuta 2017


FLORALIA, osa 2

Seuraavassa kuvakimaraa oppilaitoksen viherhuoneesta eli ns. kokoelmahuoneesta, missä  tavallisetkin huonekasvit olivat kasvaneet jättiläismäisiin mittoihin. Toki mukana oli myös paljon kasveja, mitkä vaativat kasvaakseen kasvihuoneen suomat olosuhteet. Erityisen vaikutuksen minuun tekivät valtava huonekuusi, purppurajuoru, häntäparsa ja pullojukka.

Tervetuloa matkalle viidakkoon!
Vastaavan kaltainen kasvihuone Oulun alueella on Ainolan puistossa ja suuremmassa mittakaavassa Linnanmaan kasvitieteellisessä puutarhassa. Viimeksi mainitussa en ole käynyt vuosiin. Siellä voisi viettää varmasti helposti yhden kokonaisen päivän. Varsinkin kesällä, kun myös kasvihuoneen ympärillä on paljon nähtävää.

Eilisen päivän jälkeen ei voinut olla muuta kuin suupielet ylöspäin. Ihan mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään 😊

6 kommenttia:

 1. Vieläkin hengästyttää tämän huoneen kasvikokoelma! En ole tullut ajatelleeksi, että suht läheltä löytyy kasvitieteellisiä puutarhoja. Aina ei tarvitsisi matkata jonnekin kauemmas.

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Eiköhän lähdetä joskus yhdessä seikkailulle Linnamaan kasvitieteelliseen...

  VastaaPoista
 3. Sinulla oli kuvauksellisempi suunta tuohon häntäparsaan 😊. Hauska katsella, kun osa kuvista on kuin omasta kamerasta, mutta aina toinen on onnistunut ikuistamaan jotain sellaista, mitä ei ole itse hoksannut. Esimerkiksi sen yhden lammikon muodon tajusin vasta teidän kuvistanne. Sen jälkeen näkyi omissakin Suomineito...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla jäi puolestaan kokonaan huomaamatta yksityiskohta, missä oli hauskat, kivistä tehdyt jalanjäljet hiekalla:) Taisivat vilahtaa Virven versoissakin, minne nyt tieni löysin:)

   Poista
 4. Upeita kuvia, hieno paikka. Taidankin olla ensimmäistä kertaa blogissasi, kiva blogi sinulla. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anneli ja oikein hyvää loppuviikkoa myös sinne Pihakuiskaajan puutarhaan, on muuten ihana nimi blogillasi:)

   Poista