Joulu18

Joulu18

torstai 11. toukokuuta 2017

TAIKUUTTA?

Toissa päivänä saapui mieluinen postipaketti; taimilähetys Kodin Kukilta.
Tilaamani taimien kylkiäisenä sain 5 litraa kookos istutusmultaa. Lukenut olen tuotteesta, mutta en ole koskaan aiemmin kokeillut omiin taimi-istutuksiini.


Kookos istutusmulta on valmistettu kookospähkinän kuoresta, jonka takia tuote on luonnollinen sekä ympäristöystävällinen. Kuori prosessoidaan kuituteollisuudessa, jonka sivutuotteena saadaan kookoskuitua. Tuotteeseen on lisätty peruslannoitteet sekä kalsiumnitraattia lisäravinteiksi. 

Multaa voidaan käyttää niin sisä-kuin pihakasvien istuttamiseen. Istutusmulta sisältää 2-3 viikoksi ravinteita, jonka jälkeen on suositeltavaa lisätä lannoitetta.  

Istutusmulta on pakattu 5 litran muovipussiin vajaan 2cm  paksuiseksi levyksi.
Pussin suu leikataan auki ja pussiin lisätään 1.75 litraa vettä.


Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa olin aika epäuskoinen. Voiko vedellä kostutetusta levystä tulla 5 litraa multaa? No...annetaan veden imeytyä kookoskuitulevyyn 5 minuuttia...


Sitten vain sekoittelemaan...


... ja SIMSALABIM; 5 litraa valmista multaa!

Aikani taivasteltuani tätä kummallisuutta tokenin sentään istuttamaan pienet taimenalut;
amppelimansikkaa, tavallista bataattia, koristebataattia ja tomaattia.

Ihan tiitterästi ovat taimet kotiutuneet multaan ja kurottelevat keittiön tasolla kohti ikkunasta sisään paistavaa aurinkoa. Tänään aurinko on sentään välillä pilkahtanutkin. Tosin lumikuurojen välissä, mutta kuitenkin 😎

2 kommenttia:

  1. Kappas! En ole tuosta kuullutkaan ennemmin. Turvenappeihin olen kyllä kylvänyt siemeniä, toimivat samalla tavalla. Aina oppii jotain uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, että olet käyttänyt turvenappeja. Periaate aika lailla sama.

      Poista