Joulu18

Joulu18

maanantai 19. kesäkuuta 2017

TOUHUA JA TUUMAILUA

Taimien istutusta, kasvimaan laittoa, kukkapenkkien rapsutusta. Näin voisi kiteyttää viime viikkojen touhut. Käytännössä kaikki liikenevä vapaa-aika ( jota tuntuu olevan aivan liian vähän) on kulunut enemmän tai vähemmän sormet mullassa. Valmista ei tule koskaan, eikä se kait olekaan puutarhailun tarkoitus. Aina on jotain mielessä muhimassa ja usein usempikin idea, joista jokunen ehkä joskus toteutuu.
Ja kuitenkin... kaiken touhun keskellä olisi hyvä myös muistaa pysähtyä;
nauttia aikaansaannoksistaan, ummistaa silmänsä siltä vuohenputkea puskevalta ja uudistusta vaativalta kukkapenkiltä, nauttia jokaisesta kesäisestä hetkestä. Näiden kahden ulottuvuuden  välillä painiskelen. Täytyy tunnustaa, että jostain syystä viime aikoina  jatkuvan touhuilun sijasta on pidemmän korren vienyt tuo jälkimmäinen. Uudet riippumatot tai rauhoittuminen kahvikupin ääressä kasvihuoneessa, tomaatin tuoksua nuuhkien ja taimien kasvuvauhtia ihmetellen, vetävät minua puoleensa huomattavasti enemmän kuin rikkaruohojen kitkentä.
Olenkin tuumannut, että Tintin touhut vetäytyy nyt kesän viettoon. Saatan toki välillä piipahtaa täällä jakamassa kanssasi kesäisiä tunnelmapaloja. 
Nautitaan kesästä; annetaan tuulen pörröttää hiuksia, kuunnellaan linnun laulua ja kesäistä sateen ropinaa, tuoksutellaan kukkia, ihastellaan kesän kauneutta, nautitaan auringon lämmöstä iholla ja tunnetaan ruoho varpaiden alla!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti