Tammi2019

Tammi2019

torstai 17. elokuuta 2017

TÄMÄN KESÄN JUTUT

Joka kesä jokin juttu nousee ylitse muiden. Asia, josta innostuu ja joka saattaa vähän karata käsistäkin... Tänä kesänä tuo "mun juttu" ovat olleet yrtit, joista aiemmissa postauksissa olen kertonutkin ja toinen ovat krassit.
Keltaista, persikkaa ja oranssia... Tumman vihreä ja kirjava lehtistä...

Jokunen vuosi sitten krassikylvöt kuuluivat joka kesä ohjelmaan. Niin monena kesänä, että niihin jo kyllästyin. Mutta tänä kesänä ne tekivät jälleen paluun pihallemme ja myös kasvihuoneeseen.
Kesäkuun toisella viikolla vasta laitoin siemenet kasvihuoneeseen itämään. Aluksi näytti siltä, ettei niistä mitään tulee. Mutta säiden lämmetessä kasvukin lähti kivasti käyntiin.

 Heinäkuun alussa
Heinäkuun puolessa välissä istutin osan taimista terassille altakasteluruukkuihin ja osan suureen laakeaan saaviin. Puolet krasseista istutin kasvihuoneeseen tomaatin juurelle ja salaateilta vapautuneeseen kasvatuslaatikkoon.


Nyt kukkivat erilaiset pensaskrassilajitelmat; Tom Thumb, Peach melba, Alaska mix ja Dayglow mix.

Alaska Mix; Kukat yksinkertaiset, voimakkaat sävyt. Lehdet valkovihreänkirjavat. Korkeus n. 25cm.Peach Melba; Kauniit persikanväriset kukat. Lehdet tummanvihreät.Dayglow mix; sekoitus yksinkertaisia ja puoliksi kerrottuja kukkia. Köynnöstävä.
Mukana myös värikästä sekoitusta Tom Thumb. Korkeus n. 25-30cm.


Nuppuja krasseissa on vielä paljon. Toivottavasti tulee lämmin loppukesä niin kukista on iloa vielä pitkään. Ja kun kukinnot sitten aikanaan lakastuvat niin siemenet tarkasti talteen ja ensi kesänä uudestaan krassien kasvatusta!

2 kommenttia: