Tammi2019

Tammi2019

maanantai 16. lokakuuta 2017

KASVIHUONEEN PUTSAUSTA JA MUUTA SYYSPUUHAA

Olipa mukava viikonloppu. Kasvihuone on nyt siivottu kesän jäljeltä ja muutos kohti talvista "naisvajaa" on aloitettu. Parin vuoden aikana lehdissä on ajoittain ollut juttuja naisvajoista ( " she shed") eli naisellinen vastine ns. miesten luolalle. 
Paikka, jonne voi vetäytyä vaikka pieneksi hetkeksi omiin oloihinsa haaveilemaan, lukemaan, päivänokosille tms. Talvella kylmässä kasvihuoneessa ei ehkä tee kovin kauan mieli oleskella, saati  ottaa nokkosia (!), mutta aina siellä lämpimän glögi- tai kahvimukin äärellä voi hetken kynttilöitä poltella lampaantaljalla, toppavaatteissa, istuskellen. 

Vielä ei talvinen naisvajani ole lopullisessa ilmeessään. Korit ja astiat täyttyvät metsäretkien myötä havuista, mustikan varvuista, sammalista ja jäkälistä. Jotakin pientä viikonvaihteessa ehdin kuitenkin jo sinne laitella...
 

Googlettamalla löytyy muuten aika herkkuja naisvajoja meiltä ja maailmalta. Onpa aiheesta julkaistu Amerikassa kirjakin, jota ei ainakaan toistaiseksi ole käännetty suomeksi. Eikä löydy alkuperäisenäkään, ainakaan Oulun alueen kirjastoista.

Pyörähdin eilen Aleniuksen puutarhalla, joka on vielä tämän viikon auki. Puutarha on sen jälkeen kiinni 1.12. asti, jolloin perinteisesti kauniisti laitettu joulumyymälä avautuu.
Perennoja, pensaita ja puita oli puoleen hintaan. Ette ehkä usko, mutta vältin kiusaukset! Tunnustan, pari keijunmekon taimea oli kyllä yhdessä vaiheessa jo käsissäni...

Kaikki kukkasipulit olivat 20 % alennuksessa ja vaikka en aikonut yhtäkään kukkasipulia tänä syksynä istuttaa niin kuinkas sitten kävikään?
Että silleen... Vietetään hyvä viikko:)

4 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmapaloja! Minunkin kasvihuoneesta tulee talveksi vaja, kylläkin ilman sitä "nais" etuliitettä... Sinne varastoidaan kaikki se mikä täytyy saada katon alle, ruohonleikkurista lähtien. Noh, näillä mennään!
  Olipas sulla aikamoinen itsekuri kun taimet jäi myymälään! Sipuleita on kuitenkin helpompi upotella sinnetänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy itsekin ihmetellä, mistä moinen itsehillintä löytyi? Oli nimittäin todella hyvännäköisiä perennoja...Melkein perennan taimet kannattaakin hankkia syksyllä. Ei vain useinkaan alkukesän huumassa oikein malta niin tehdä.

   Poista
 2. Ihana naisvaja! Sellaisesta itsekin haaveilen, mies tosin aikoi laittaa tavaroita talvisäilytykseen kasvihuoneeseen, joten saa nähdä, miten käy. :) Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu:) Niin, miehet katselevat tyhjeneviä tiloja hieman toisin silmin...ja toki talveksi tyhjenevä kasvihuone voi palvella monessa tarkoituksessa. Toivotaan, että sinun haaveesi toteutuu!

   Poista