Tammi2019

Tammi2019

lauantai 14. lokakuuta 2017

KIVASTI RÖNTSÄLLÄÄN

...noin kait voisi kuvata pihatilannetta. Joka vuosi haaveilen siitä, kuinka tässä vaiheessa kukkapenkit on siistitty ja tietenkin syyslannoitukset annettu jo toista kuukautta sitten... Kasvimaan kasvatuslaatikot möyhitty, komposti kärrätty kuohkeuttamaan kasvualustaa kevättä varten...
Lehdet haravoitu ja kukkasipulit istutettu...

Eipä se noin mennyt tänäkään syksynä! Perennapenkit ovat valloittavan räjähtäneessä kunnossa, syyslannoitukset jäivät tänä vuonna laittamatta ja kompostit on kasvimaalle kärräämättä. Iloiset lehdet koristavat puiden alustoja ja kukkasipulit ovat edelleen kaupassa.. ja sinne jäävätkin minun osaltani tänä syksynä.

Kaikesta huolimatta, rakastan pihaamme juuri sellaisena kuin se nytkin on!!!
Vuodet vaihtelee; välillä on intoa enemmän ja toisinaan vähemmän. Ja vaikka välillä laiskottaakin niin aina pihalta löytyy jotain ilahduttavaa lähes talven tuloon asti. Niin, ja eikös nykyisin olekin trendikästä jättää perennapenkkeihin talventörröttöjiä koristamaan talvista pihaa? Ja puiden lehdet voi silputa ruohonleikkurilla lannoittamaan nurmea. Hmm... eli ei mitään hätää tänäkään syksynä:)

Ennen edellä olevaa pohdintaa kiertelin aamuhämärässä tuolla pihalla.
Näiden kuvien myötä toivotan sinulle rentouttavaa ja ilontäytteistä viikonvaihdetta!


2 kommenttia:

  1. Olen sitä mieltä, että jotain hommaa pitää alkukevääseenkin jättää :) Sitähän on yleensä niin virtaa täynnä talven jälkeen, että mielellään siivoilee penkit ja pihan! Joten ei mitään hätää tänäkään syksynä vaikkei kaikkea jaksanutkaan tehdä. Mulla olis kyllä vielä muutamat sipulit istuttamatta ja pionin siemeniä kylvämättä. Niin ja ruusupenkin talvisuojaus laittamatta. Muuta en sitten aioikaan enää tehdä.

    VastaaPoista
  2. Paljon te olettekin loppukesän aikana ihania uudistuksia pihallanne tehneetkin, Satupuutarhaa on täällä ahkerasti seurattu. Mutta nyt vetäydytään pikku hiljaa "myyrystelemään" sisätiloihin ja lankakerien ääreen...

    VastaaPoista