Tammi2019

Tammi2019

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

LEHDISTÄ POIMITTUA

Kivoja, jouluisia, ideoita on jälleen löytynyt tuoreiden joululehtien sivuilta.
 
Ruotsalaisessa Hus&Hem -lehdessä vanhoja, joulukuusen palloja on tuunattu uuteen uskoon päällystämällä pallo kauniilla ohuella paperilla ja sipaisemalla päälle tapettiliisteriä.
Decupe- lakka ja kauniskuvioinen lautasliina toimivat varmasti yhtä hyvin.
Kokeiltavien listalle!


 Kiva on myös kuusen oksista sommiteltu " ripustelma".  Sopisi talviseen kasvihuoneeseen...


Kotiblogi - lehti on pullollaan tunnelmallisia joulukoteja ja yksinkertaisia vinkkejä jouluisen tunnelman luomiseen. Lehteä selatessa ei voi välttyä jouluisilta fiiliksiltä;
piparintuoksulta, joulukukilta ja suussa sulavilta herkuilta!


Tonttuovi, tämän joulun juttu, tulee myös tutuksi lehden sivuilta.
" Hauska, maailmaa valloittanut joulukodin koristelutrendi, jossa joulutonttujen sisäänhipsimisen varmistamiseksi asetetaan seinänvierustalle joulunajaksi pikkiriikkinen ovi"  
Yksinkertaisimmillaan oven voi askarrella itse pahvista ja koristella mielensä mukaan.
Sitten vain ovi esim. sinitarralla kiinni lattialistan päälle ja se on siinä! Innokkaimmat tietysti koristelevat oven edustan asiaan kuuluvalla rekvisiitalla:)


Lehden mukana tulleet kaksi valmista tonttuovea lahjoitin eteenpäin. Kodissa, jossa on kaksi reipasta pikkumiestä, oville löytynee asiaankuuluva paikka. Meillä Vili, joka nappailee kaiken mahdollisen lattian rajasta löytyvän, tekisi tonttuovesta selvää alta aikayksikön. Vilin ajatusmaailman mukaisesti
" kaikki mikä löytyy lattialta on minun!" Oli kyse sitten murusista, sukista tai ihan mistä vaan helposti mukaan tarttuvasta...

Viimeisimmässä Novita- lehdestä löytyvät seuraavat jouluiset ohjeet;
Niinpä! Jouluinen askartelulista vain kasvaa... Etenkin nuo tähdet olisivat kauniita lahjapakettien koristeena tai ihan missä vaan. Jämälangat käyttöön.

Joulun odotus ja valmistelut ovat siis täälläkin aluillaan...
Taatelipaketit ovat kaapissa odottamassa taatelikakkujen leivontaa ja toissailtana maisteltiin ensimmäiset glögit. Vuosi sitten Tampereen kädentaitomessuilta meille muuttanut kotitonttu Iivari on palannut omalle paikalleen tupakeittiön vitriinin päälle tarkastelemaan lähestyvän joulunajan touhuja. Leppoisaa sunnuntaipäivän jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Taidanpa tekaista tuollaisia tähtiä minäkin! Sattuu noita lankakeriä olemaan sen verran paljon, että kyllä niistä raaskii muutamat tähdet askarrella ;)

    VastaaPoista
  2. Nyt on just se paras aika tehdä jouluisia juttuja. Joulun alla on mukamas niin paljon muuta touhua, ettei askartelulle oikein ole aikaa.

    VastaaPoista