Tammi2019

Tammi2019

maanantai 21. toukokuuta 2018


TERASSILLA KUKKII

Kesäisestä lämmöstä huolimatta on hyvin mahdollista, jopa todennäköistä, että viileät yöt eivät ole vielä ohitse. Edes tieto siitä ei enään pidätellyt minua hankkimasta kesäkukkia. Puutarhalle vei siis tieni tänään...Mikä mielihyvän tunne, kun puhtaalle, mäntysuovalta tuoksuvalle, terassille saa sommitella kesäkukat! Tänä vuonna myös kukkia, joita en ole koskaan aiemmin itselleni kesäkukiksi hankkinut. Periaatteessa aivan tavallisia, ei erikoisuuksia; valkoinen hortensia, täyteläisen punaisia daalioita, herkkää lankaköynnöstä sekä koristeheinää. Tuo koristeheinä ( jonka nimen olen jo unohtanut) on muuten ihanan pehmeää ja kahisee tuulen sitä heilutellessa. Sitä voisi laittaa vielä lisääkin...Ylipäätään erilaisten koristeheinien käyttöä istutuksissa voisi lisätä, sillä ne täydentävät kauniisti kukkaistutuksia.Parissa laatikossa on sitten tuttuja ja turvallisia valintoja; 
enkelipelargoniaa sinisten lopelioiden ympäröiminä. 

Kukkahankinnat tein paikalliselta Kallion kotipuutarhalta, jonka valikoimiiin kuuluu yksivuotisten kesäkukkien ja hyötykasvien lisäksi perennoja, koristepensaita ja puita. Marja-ajan koittaessa puutarhalla on mahdollisuus mansikoiden, viinimarjojen ja tyrnin poimintaan. Monipuolinen paikka ja nykyisestä kodista vain kivenheiton päässä, siis vaarallisen likietuisella paikalla😃.

Nyt sitten vain tarkkaillaan iltaisin ulkolämpötilaa ja tarpeen tullen kiikutetaan kaunokaiset sisälle lämpimään.  


Mukavaa alkanutta viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Kauniit istutukset olet tehnyt ♥ Se on totta, että koristeheiniä pitäisi käyttää enemmän. Niillä saa mukavasti ilmettä istutuksiin. Onpa hyvä, että puutarhalle ei ole pitkä matka ;)

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta! Puutarhalla oli myös elefanttiheinää, tosi näyttävä heinä. Harmi vain, ettei se meidän korkeuksilla mene talven ylitse.

    VastaaPoista