Joulu18

Joulu18

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018


ORVOKKIEN PARTUROINTIA

Ennätyslämpimän kevään aikana orvokkien varret ovet venyneet ja venyneet ja orvokkiamppelini näytti jo aika räjähtäneelle. Muutamana päivänä olen suunnitellut kukinnan alasleikkausta, mutta toimeen ryhtyminen kukkien ollessa vielä niin kauniita arvellutti. Yleensäkin olen ihan liian helläkätinen kasveja leikkaamaan. Vähän rohkeammalla otteella lopputulos olisi usein kauniimpi...
Kesän ollessa kuitenkin vasta aluillaan orvokit jaksaisivat ehkä vielä innostua uuteen kukintaan pienen parturoinnin myötä.
Ei muuta kuin sakset käteen ja nips, naps! Varret lyhenivät n. 5cm mittaan.


Parturoinnin seurauksena jäi kasa kauniita kukkia ja sisällä onkin nyt orvokkeja pikku maljakoissa.


Kuvissa näkyvät vihreät pöytätabletit ovat muuten siskoni virkkaamat. 
Mallin nimi on Juhannusruusu. Sama malli, jolla tehdään myös mattoja. 
Lanka on ns. muurauslanka, mikä pari vuotta sitten nousi varsinaiseksi hittituotteeksi virkkaajien keskuudessa. Jopa niin, että lanka välillä loppui kokonaan mm. Bilteman hyllyiltä.
Lanka sopii hyvin virkkaukseen ja askarteluun sekä linjalangaksi vaaka- ja pystysuorien kulmien ja linjojen varmistamiseen. Jos oikein olen ymmäränyt niin muurarit ovat, ainakin ennen, käyttäneet lankaa tuohon viimeksi mainittuun.


Lanka on napakkaa, joten tabletit säilyttävät hyvin ryhtinsä pöydällä.
Materiaali on likaa hylkivä, mutta sattuuhan niitä haavereita joskus ja pestäkin pitää.  Koneeseen en uskaltanut maidon kastelemaa tablettia laittaa vaan huuhdoin kraanan alla.
Langan värikirjo on laaja, joka makuun. Toiveestani sain nämä vihreät tabletit ja jouluksi on tilauksessa joulun punaiset:)

Mutta takaisin orvokeihin...
Keittiön kaapeista löytyy pikkukimpuille sopivia maljakoita, kuten tämä vanha Arabian kermanekka. En tiedä minkä vuosikymmenen tuotantoa kermakko on. Vähän on kolhuja ja lohkeimia saanut kylkiinsä, minkä vuoksi hoitaa pikkumaljakon virkaa.
Näiden kahden orvokkimaljakon jälkeen jäi vielä jäljelle pienen pieniä ja lyhytvartisia kukkia. Kieputin lankaköynnöksen oksasta löysän, kranssin pikku maljan reunalle. Näin ne kaikista lyhytvartisimmat orvokinoksat sai pujoteltua kranssin lomaan. Muutoin olisivat hukkuneet maljan pohjalle.Aurinkoista alkavaa viikkoa! Toivottavasti kylmimmät yöt jo ovat takanapäin.

2 kommenttia:

  1. Kyllä amppeli kiittää leikkausta uudella kukinnalla vielä tänä kesänä! Ihania pikkukimppuja ♥ Mietin itsekin josko tilaisin äitiltä vielä yhdet tabletit, juurikin jouluksi :)

    VastaaPoista
  2. Pari kertaa olen orvokit napsinut alas aiempina vuosina. Todennäköisesti ajankohta oli kuitenkin liian myöhään kesällä, kun eivät enään toista kukintaa ehtineet tehdä. Nyt vois onnistua,kun on vasta alkukesä:)

    VastaaPoista